Handelsmissie circulaire economie naar Taiwan

Wilt u uw kansen onderzoeken op het gebied van de circulaire bouweconomie (CE) en de verwerking van agrarisch afval in Taiwan? Ga dan van 2 tot en met 8 november mee met de missie naar Taiwan, onder leiding van Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Aanmelden kan tot 1 oktober.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven, kennisinstellingen en brancheorganisaties die actief zijn in de bouw en op het gebied van het verwerken van agrarisch afval. Hierbij kunt u denken aan project consultancy, ontwerp, duurzame bouwmaterialen en transitietechnologie. Bedrijven die op een andere manier actief zijn in deze sectoren, nodigen wij ook van harte uit om deel te nemen.

Circulaire economie

Sinds 2016 is circulaire economie onderdeel van het Taiwanese economische beleid. De overheid en het bedrijfsleven maken grote stappen in het toepassen van circulaire principes en ontwerpstrategieën. De Nederlandse aanpak is hiervoor dé referentie en dit zorgt voor een unieke marktpositie. Er zijn veel uitwisselingen geweest tussen overheid, bedrijven en kennisinstellingen. Zo heeft de stad Taipei onlangs het Circular Taipei beleid (en projecten) voor 2018-2022 aangekondigd. Hierin staan circulair bouwen, het verwerken van biomassa en het hergebruik van water centraal. Op dit moment zijn er al Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen actief in Taiwan met CE-projecten. Er zijn concrete kansen, met name in de genoemde sectoren.

Programma

Deelname aan deze missie biedt Nederlandse bedrijven ingangen bij de overheid, bedrijven en kennisinstellingen in Taiwan. Daarnaast geeft het inzicht in directe kansen en mogelijkheden in de markt en een kennismaking met potentiële zakenpartners.

Het programma bestaat uit individuele matchmaking, netwerkevenementen en workshops. Daarnaast bezoekt u bedrijven, organisaties en projecten op het gebied van circulaire economie. Op die manier krijgt u toegang tot een groot netwerk en kunt u de zakelijke kansen voor uw bedrijf onderzoeken.

Op basis van het bedrijfsprofiel dat u bij uw aanmelding invult, nodigen we netwerkpartijen uit voor de diverse evenementen, workshops en matchmakingsessies. Er is voldoende mogelijkheid binnen het programma om eigen zakelijke afspraken te maken.

Bekijk het voorlopige programma en achtergrondinformatie (pdf) (Engelstalig).

Holland Paviljoen op Taichung World Flora Expo

De missie staat onder leiding van de burgemeester van Almere, Franc Weerwind. Hij opent het Holland Paviljoen op de Taichung World Flora Expo. Dit als voorbereiding op de Floriade 2022 in Almere. Het paviljoen wordt het eerste circulaire gebouw in Taiwan en heeft als hoofdpartners AkzoNobel, Royal DSM, ING, Signify (voormalig Philips Lighting) en TaiSugar Corp. Vertegenwoordigers en CE-experts van deze bedrijven nemen ook deel aan de missie.

Kosten

Deelname kost € 500 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf betaalt u € 250 per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Psps Consultants biedt een reisarrangement aan.

Aanmelden

Meld u aan. Dit kan tot en met maandag 1 oktober.
Let op: Er kunnen maximaal 15 deelnemers/bedrijven mee.

Organisatie

Psps Consultants organiseert deze missie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Netherlands Trade and Investment Office (NTIO).

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:
Psps Consultants
Rosanne Somers
E: somers@pspsconsultants.nl
T: +31 6 42 65 96 49