Mansholtlezing 2018: Circularity in agricultural production

Tijdens de Mansholtlezing 2018 op 19 september in Brussel presenteert Wageningen University & Research het algemene kader en de wetenschappelijke basis voor de overgang naar een circulair voedselsysteem in Europa. Neem deel aan de discussie!

Wageningen University & Research organiseert jaarlijks de Mansholtlezing in Brussel, om Europees beleid en thema's rondom voedsel, landbouw en een duurzame leefomgeving te bespreken. De lezingen zijn vernoemd naar de grote Nederlandse Europese politicus en denker Sicco Mansholt.

Nieuwe manieren vinden voor de Europese voedselproductie is urgent. De toekomst ligt in een circulair voedselsysteem. Er is een verschuiving nodig van een lineair naar een circulair systeem. Van een focus op de efficiëntie van afzonderlijke productieketens naar een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen van het voedselsysteem als geheel.

Beeld: ©WUR

Mansholt Sustainable Business Award

Tijdens de Mansholtlezing zal de winnaar van de Mansholt Business Award for Sustainable Entrepreneurship 2018 (M-BASE) bekend gemaakt worden en €25.000,- aan prijzengeld in ontvangst mogen nemen. De prijs is bedoeld om te laten zien dat alumni van Wageningen University & Research (WUR) en ondernemers die gelieerd zijn aan de WUR bijdragen aan duurzaam ondernemerschap en dat hun werk van groot of zelfs internationaal belang is. 

Lokatie en tijd

Organisator Wageningen University & Research
Datum

wo 19 september 2018 14:00 tot 17:00

Locatie

Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts Paleis der Academiën, Hertogsstraat 1 - 1000 Brussel

Voor meer informatie en aanmelding, volg deze link.

Bron: Wageningen UR