Spanje: Europa's grootste ijsblokjesfabrikant gevormd

Het Asturiaanse bedrijf Cubers Premium en het Andalusische bedrijf Procubitos gaan fuseren om zo de grootste Europese groep van ijsblokjesproducenten te worden. De verwachte omzet van de groep dit jaar zal ongeveer € 25 mln. zijn, met een productiecapaciteit van 800 ton ijsblokjes per dag met hun zes fabrieken.

IJsblokjes
Beeld: www.libertaddigital.com

Cubers Premium, het tweede grootste bedrijf van de ijsblokjessector in Spanje, heeft fabrieken in Gijón en Valencia. Procubitos, dat in 1989 werd opgericht in Cádiz door de Grupo Hervaz, is de Spaanse marktleider en heeft fabrieken in Cádiz, Ávila en Frankfurt.

Volgens Grupo GED, aandeelhouder van Cubers Premium, zal het bedrijf na de fusie de grootste groep van ijsblokjes fabrikanten van Europa zijn, met een reeds goed gevestigde commerciële aanwezigheid in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Portugal en Italië.

Het doel van de operatie is de industriële, logistieke, financiële en commerciële capaciteiten van beide ondernemingen samen te voegen. De bedrijven houden wel hun respectieve merken.

Beide bedrijven zijn van plan om binnenkort een nieuwe fabriek te openen in Frankfurt, waar Procubitos momenteel al een productiecentrum heeft.

Bron: www.libertaddigital.com