Handelsmissie Pluimveeketen naar Akmola-regio, Kazachstan

De Nederlandse ambassade organiseert in de week van 3 september a.s. een handelsmissie voor  bedrijven actief in de gehele pluimveeketen naar Akmola; een belangrijke pluimveeregio iets ten noorden van Astana, Kazachstan. De handelsmissie is bedoeld voor onder andere (toe)leveranciers van genetisch fokmateriaal, diergeneesmiddelen, veevoer, broederij apparatuur, stalinrichting, veevoedertechnologie, sorteer-, verpakkings- en verwerkingslijnen, opslag- en koelfaciliteiten en  voor bedrijven die kennis leveren en op de praktijk gerichte trainingen geven. 

Programma

Het programma is vrij divers en bestaat uit een seminar met eigen presentaties gevolgd door match making, een netwerkreceptie en gesprekken met relevante organisaties, zoals KazAgroFinance/ACC, de Kazachse pluimvee sectororganisatie, het ministerie van Landbouw en de regionale autoriteiten.

Aanmelden

Geïnteresseerde bedrijven actief in de Nederlandse Pluimveeketen kunnen zich uiterlijk op vrijdag 20 juli a.s. aanmelden (via ALM-EA@minbuza.nl) en zich voor deelname laten registreren. Voor evtl. vragen kunt u terecht bij het ambassadekantoor in Almaty (ALM-EA@minbuza.nl) of bij Nederlandse landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Moskou (MOS-LNV@minbuza.nl). 

Rusland

Akmola-regio

Akmola regio is, na Almaty regio, de tweede belangrijkste pluimvee producent in Kazachstan en produceert samen met de regio’s Almaty en Oost-Kazachstan 77 procent van het pluimveevlees. Akmola maakt met ruim 15 procent ook deel uit van de top 5 van belangrijkste regio’s voor de eiproductie. Verder is de regio gelegen in de nabijheid van de hoofdstad Astana en niet ver gelegen van belangrijke Russische steden als Chelyabinsk en Omsk. Belangrijke en groeiende afzetmarkten voor pluimveevlees en eierproducten. Bovendien bevindt één van de grootste pluimveebedrijven (Makinskaya) zich in Akmola-regio, waar de verwerkingscapaciteit van vlees de komende jaren verder zal uitbreiden naar 80.000 ton in 2020. Een Engelstalige beknopte beschrijving van de laatste ontwikkelingen in de pluimveevlees en eiersector in Kazachstan, vindt u hier.

LAN-Moskou en NL Ambassadekantoor-Almaty