Pluimvee- en varkenssector Argentinië biedt perspectief

Nederlandse bedrijven nemen deel aan beurs in het Zuid Amerikaanse land.

De Argentijnse pluimvee- en varkenssector is volop in beweging: de nationale consumptie van varkensvlees stijgt en hoewel die van pluimveevlees gelijk blijft, is de vraag naar diversificatie van het aanbod in de winkels een interessante ontwikkeling.

Argentinië heeft de wens en activiteiten ingezet om meer supermarkt dan graanleverancier van de wereld te worden. Een aantal Nederlandse bedrijven is al actief in Argentinië, en andere starten op deze opkomende markt. Nederlandse technologische innovatie voor deze sectoren kan de Argentijnse dierhouderij verder vooruit helpen en meer waarde toevoegen aan de productie.

In de week van 7 mei vond de pluimvee- en varkenssectorbeurs (Avícola y Porcinos) plaats in Buenos Aires. De hele keten en een aantal Nederlandse bedrijven was daar vertegenwoordigd. Landbouwraad en agro-beleidsmedewerker van de ambassade spraken oa met Hotraco, DSM en Meyn.  Nieuwkomers op de beurs gaven aan dat deze voor hen een belangrijke stap in de goede richting heeft gezet met het betreden van de markt in Argentinië, en veel nuttige relaties oplevert. De agro-medewerkers van de ambassade zullen hen verder ondersteunen met marktinformatie en contacten.