Argentinië is nieuwe markten aan het openen

Argentinië neemt weer volop deel aan de internationale handelsagenda, ook op het gebied van landbouw.

©.

Ze zetten in op het weer openen van markten die ze door de jaren heen zijn verloren, het ministerie van landbouw onderhandelt met verschillende landen over nieuwe markttoegang voor agroproducten. Na overeenkomsten met Vietnam en bezoeken van delegaties aan o.a. Saoudi-Arabië, Rusland en Brazilië, had de minister van Landbouw, Luis Etchevehere, deze week zijn eerste ontmoeting met de Noord-Amerikaanse minister van landbouw.
Met Sonny Perdue besprak hij het verbeteren van de bilaterale agro-handel en markttoegangsdossiers. De VS liet vorige maand, na meer dan 15 jaar, weer Argentijnse citroenen op de Amerikaanse markt toe. Etchevehere wil met Perdue samenwerken om ook de toelating van Argentijns rundvlees te verkrijgen.
Ze kwamen nog niet tot overeenstemming, maar Etchevehere zal het onderwerp actief op de agenda houden.

Wanneer Argentinië inderdaad méér producten van goede kwaliteit internationaal wil gaan en blijven afzetten, kunnen Nederlandse uitgangsmaterialen, zoals voor groenten en fruitbomen, goed van pas komen.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met bue-lnv@minbuza.nl.