Roadshow Mexico Holland Horticulture naar Puebla en Morelos, Mexico

Van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari organiseerde de PIB (Partners for International Business) Mexico Holland Horticulture de Roadshow in de staten Puebla en Morelos. Deelnemers aan deze roadshow waren vertegenwoordigers van HortiConnect, Plantanova, Van der Knaap Group, VB Group, Koppert Biological Systems, Ludvig Svensson en de Nederlandse Ambassade in Mexico.  In totaal zijn in 3 dagen 7 tuinbouwbedrijven bezocht.

Roadshows, seminars en Expo's

PIB Mexico Holland Horticulture gebruikt een mix van activiteiten om toegang te krijgen tot de Mexicaanse tuinbouwsector en die sector uitgebreid te verkennen. Behalve de roadshows aan verschillende staten, organiseren ze seminars en nemen zij actief deel aan Expo's.

Interessant en nuttig

Gedurende de roadshow werd het duidelijk dat er in de staten Puebla en Morelos enorme ontwikkelingen in de tuinbouwsector gaande zijn. Vrij jonge bedrijven hebben in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en de bezochte bedrijven tonen allen zeer veel interesse in innovaties.

Het bezoeken van bedrijven in groepsverband is voor zowel de ontvangende partij als de bezoekers een efficiente manier om met elkaar in contact te komen. Tijdens de bezoeken aan de kas is het mogelijk om ter plekke problemen en oplossingen voor verschillende situaties te bespreken.