Horticulture Connect Conference Kigali, Rwanda

In samenwerking met de UK High Commission, de National Agricultural Export Board (NAEB) en de Rwandan Development Board (RDB) heeft de Nederlandse ambassade, met ondersteuning van IDH, de zeer succesvolle Horticulture Connect Conferentie georganiseerd in Kigali.

Horticonnect 1

Voor het evenement, dat plaatsvond op 14 en 15 Februari, zijn verschillende grote importeurs van groenten, fruit en bloemen uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk naar Rwanda gekomen. Op 14 februari stonden veldbezoeken gepland naar o.a. de cargo faciliteiten op Kigali Airport. Een delegatie van Flora Holland bezocht Bella Flowers (rozen producent) en een delegatie bestaande uit Van Oers United, DelMonte, Sainsburies en Spitafields brachten een bezoek aan Sunripe Farm (productie van groenten en Habanero pepers) en een avocado farm.

Tijdens het event werd bekend dat VanOers United in ieder geval een deal heeft kunnen sluiten met een lokale producent van sperziebonen en hopelijk volgen er meer deals uit het event.

De Nederlandse ambassade steunt de ontwikkeling van de Tuinbouwsector in Rwanda met het HortInvest programma. Via onderstaande link, kunt u hier meer over lezen.