Handelsmissie naar Oeganda

Heeft u interesse in zakendoen in Oeganda en bent u actief in een van de volgende sectoren: zuivel, tuinbouw, pluimvee, aardappels en machinebouw? Dan kunt u deelnemen aan een handelsmissie naar Oeganda die plaats vindt van 13 t/m 19 februari 2018. Deze missie staat in het teken van de beurs Harvest Money Expo in Kampala.

In samenwerking met de Nederlandse ambassade in Kampala en in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert de Nederlandse Export Combinatie (NEC) een handelsmissie naar Oeganda voor bedrijven die actief zijn in de zuivel, tuinbouw, pluimvee, aardappels en machinebouw.

De missie

Deze missie staat in het teken van de beurs Harvest Money Expo die op 16, 17 en 18 februari 2018 in Kampala wordt gehouden. Op de beurs wordt een Holland Lounge geplaatst, waar de missiedeelnemers zich kunnen presenteren en waar matchmaking wordt georganiseerd. Op 14 en 15 februari vinden bedrijfsbezoeken plaats.

Voorafgaand aan de missie vindt een deelnemersbijeenkomst plaats. Deelname aan de missie biedt u een goede gelegenheid om uw netwerk in Oeganda op te zetten of uit te breiden.

Achtergrond

In Oeganda is meer dan 70% van de huishoudens afhankelijk van landbouw. Ontwikkeling van de landbouw is de beste manier om het gemiddelde inkomen in Oeganda te laten stijgen. Door de snel groeiende agrarische sector in Oeganda (en Oost-Afrika) is de vraag naar automatisering van verwerking van agrarische producten flink toegenomen. Nederland heeft op dit gebied een goede reputatie.

In 2015 is een scan van de markt voor landbouwmachines in Oeganda (pdf) samengesteld en in 2016 een scan van de agribusiness in Oeganda (pdf). Deze missie wil opvolging geven aan de marktscans.

Kosten

‚ā¨ 450 exclusief btw per deelnemend bedrijf, maximaal 2 personen per bedrijf. Kosten voor reis en verblijf en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Meld u aan voor deze missie. Op 8 januari 2018 wordt op basis van het aantal aanmeldingen beslist of de missie doorgaat. Er moeten minimaal 10 deelnemers zijn.

Meer informatie

Heeft u vragen over de missie? Neem dan contact op met:

Sylvia van der Horst
T: (033) 433 01 31
E: sylvia@nec.nl

Bron: RVO.nl