Kant-en-klare maaltijden markt groeit 5,5% dankzij gekoelde maaltijden segment

De omzet binnen de kant-en-klare maaltijden markt betrof dit jaar € 2,8 mld. Dit houdt een jaarlijkse groei van 5,5% in, net zoals in 2016. De grootste groei werd geconstateerd in het segment van gekoelde maaltijden, met een toename van 7-8% in zowel 2016 als in 2017.

ASEFAPRE (Spaanse Vereniging van Producenten van kant-en-klare maaltijden)

Volgens de marktstudie “Kant-en-klare maaltijden sectoren” die onlangs werd gepubliceerd door de Observatorio Sectorial DBK de INFORMA, vertegenwoordigt het segment van gekoelde maaltijden 40% van de totale maaltijdenmarkt.

De niet gekoelde kant-en-klare maaltijden ondervonden in 2016 een opvallende groei van 7,5% (€ 645 mln.). Daarentegen was er bij de diepvries maaltijden sprake van een langzamere groei van 1,6% (€ 980 mln.). In 2016 waren er 400 bedrijven actief binnen de maaltijdensector.

Volgens de laatste gegevens van ASEFAPRE (Spaanse Vereniging van Producenten van kant-en-klare maaltijden), is de vraag het grootst naar diepvriesgerechten (2,45 kg/p.p./jr.). Het gaat hier voornamelijk om de kroketjes, de gepaneerde inktvisringen, de cannelloni en lasagne en de gepaneerde vis en schaaldieren.

Voor 2018 wordt er, op basis van de groeiende consumptie van de kant-en-klare maaltijden door de Spaanse huishoudens en de goede economische conjunctuur, een groei verwacht van 5-6%.

Bron: http://financialfood.es