Bezoek minister Schouten van LNV aan Parijs

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bracht op 19 december 2017 een bezoek aan Parijs. Zij nam deel aan de conferentie ‘Cap sur la PAC'.

Zij nam deel aan de conferentie ‘Cap sur la PAC 2020’ over de herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Deze conferentie werd georganiseerd door de Franse minister Travert van Landbouw en Voedsel. Behalve minister Schouten waren ook de landbouwministers van Spanje, Polen, Estland, Roemenië en Ierland aanwezig.

In haar toespraak vroeg minister Schouten o.a. aandacht voor positie van de boer in de keten, versterking van de onderhandelingsmacht, en een eerlijke prijs voor boeren. Zie voor (Engelse) toespraak van de minister:

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-landbouw-natuur-en-voedselkwaliteit/documenten/toespraken/2017/12/19/toespraak-minister-schouten-conferentie-%E2%80%9Ccap-sur-la-pac-2020%E2%80%9D