Overeenkomst Heineken Spanje en regio Madrid voor waterteruggave

Heineken Spanje en de regio van Madrid gaan een overeenkomst tekenen voor de teruggave van 378.000 m3 water aan het stroomgebied Tajo, binnen een termijn van 4 jaar. Het project zal van start gaan in 2018 en kost de bierbrouwerij € 200.000.

Cristina Cifuentes, president Regio van Madrid tijdens 50-jarig bestaan Heineken Spanje

Deze belofte van de Regio van Madrid maakte de president van de regio van Madrid, Cristina Cifuentes, bekend tijdens haar bezoek aan de Heineken fabriek in San Sebastian de los Reyes (Madrid) t.g.v. het 50-jarig bestaan van de fabriek. De president werd vergezeld door de regiominister van Milieu, Pedro Rollán.

Cristina Cifuentes benadrukte tevens tijdens haar bezoek dat er altijd sprake is geweest van een goede relatie tussen de Regio van Madrid en Heineken, waarin wordt ingezet op economische groei en werkgelegenheid. Heineken heeft in de regio Madrid bijna 600 directe banen en 100.000 indirecte banen gecreëerd. Bovendien onderstreept Cristina Cifuentes de duurzaamheid van Heineken door haar gebruik van elektrische voertuigen voor het vervoer van haar medewerkers en haar programma voor efficiënt watergebruik wat al heeft geleid tot 30% minder watergebruik in de afgelopen 10 jaar.

Behalve de president en de regiominister van Milieu van de Regio van Madrid, waren ook de burgemeester van San Sebastián de los Reyes, Narciso Romero, de Corporate Relations Director van Heineken, Jorge Paradela en vertegenwoordigers uit de voedingsmiddelen sector uit Madrid aanwezig bij de viering van het 50-jaar bestaan van de fabriek.

Bron: www.lavanguardia.com