Holland paviljoen op de SIFEL - MAFEX

Van 23 tot 26 november 2017 worden in Agadir, Marokko - voor het eerst - twee beurzen op een en dezelfde locatie gehouden: De SIFEL en de MAFEX, twee kleine maar goedbezochte vakbeurzen waar Nederlandse bedrijven in de afgelopen jaren goede zaken hebben gedaan.

De SIFEL, Salon International des Fruits et Legumes is een vakbeurs voor de hele keten van groenten en fruit, van uitgangsmateriaal, productie, verpakking tot en met export. Agadir is hèt centrum voor bedekte teelt van Marokko en produceert op 8000 hectares onder plastic, en daarnaast in de volle grond, groenten voor de binnenlandse consumptie, maar vooral ook voor de export. Naast groenten producent is de regio Agadir ook een belangrijke producent van (citrus) fruit . Niet alleen Agadir maar ook andere fruitregio's in Marokko, zoals de appelregio Midelt, zijn goed vertegenwoordigd op deze vakbeurs. Nederland werkt in Agadir samen met Marokko aan de opzet van een expertise centrum voor de bedekte tuinbouw.

De MAFEX, de Maghreb Food Exhibition is een agro food vakbeurs, die voorheen in Casablanca werd gehouden. Voor 2017 is besloten om de MAFEX te combineren met de SIFEL en te verhuizen naar Agadir. Daar zit vanwege de groenten- en fruitproductie van oorsprong al een aantal bedrijven in de voedselverwerking. En omdat Agadir de belangrijkste vissershaven van Marokko is, zitten er traditioneel ook visverwerkende bedrijven. Voedselverwerking, weging, verpakking, kwaliteitscontrole, alle aspecten uit de voedselverwerkingsketen komen op de MAFEX aan bod.

Holland Paviljoen

De Nederlandse Ambassade in Rabat organiseert een 100 m2 groot Holland paviljoen op de SIFEL/MAFEX. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Landbouwteam van de Nederlandse Ambassade in Rabat (RAB-LNV@minbuza.nl).