Kansen in India voor Nederlandse pluimveesector

De pluimveesector in India heeft grote behoefte aan Nederlandse kennis en technologie. Op 21 november 2017 vindt de eerste 'Dutch Knowledge Day' plaats in Hyderabad, voorafgaand aan de Poultry India vakbeurs. Het Netherlands Business Support Office Hyderabad organiseert deze dag en ondersteunt u bij zakendoen in India.

India

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) Hyderabad organiseert deze eerste Dutch Knowledge Day in samenwerking met de Poultry India vakbeurs 2017. Poultry India is de grootste vakbeurs in de pluimveesector in India en wordt jaarlijks gehouden in Hyderabad, dé stad van de pluimvee-industrie in India.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

India biedt uitstekende kansen voor Nederlandse ondernemers in de pluimveesector. Na China en de Verenigde Staten is India nummer 3 van de wereld in de productie van eieren. De pluimveesector heeft een waarde van € 14.500 miljoen en is de sterkst georganiseerde veeteeltsector in India. De vraag naar verwerkt kippenvlees groeit jaarlijks met 15 tot 20%.

Er is in de pluimveesector van India grote behoefte aan Nederlandse kennis en technologie bij de volgende uitdagingen:

  1. lage productiviteit omdat pluimveebedrijven open gebouwen gebruiken en geen gebruik maken van klimaatbeheerssystemen;
  2. ontbreken van goede faciliteiten voor opslag en koeltransport: 60% van de vleeskuikens wordt geleverd door 5 staten: Andhra Pradesh, Karnataka, Maharashtra, Punjab en West-Bengalen. Meer dan 60% van de eieren wordt geleverd door de 5 staten Andhra Pradesh, Haryana, Maharashtra, Punjab en Tamil Nadu. Daardoor is het een logistieke uitdaging om heel India te voorzien van vlees en eieren;
  3. levering van kwaliteitsvoer: sojabonen en mais zijn het belangrijkste voer voor het Indiase pluimvee. Er zijn hiervoor momenteel geen goede alternatieven die eiwitrijk en van goede kwaliteit zijn;
  4. kwaliteitsstandaarden voor bedrijfsbeheer van pluimveebedrijven: kwaliteitsstandaarden voor pluimveebedrijven in India ontbreken. Ook is er geen instantie die de hygiëne en kwaliteit reguleert;
  5. gebrek aan verwerkingsfaciliteiten: in India geeft men de voorkeur aan vers vlees boven verpakt vlees. Er zijn weinig verwerkingsfaciliteiten voor kippenvlees. Veelal gebeurt de verwerking bij de verkoopstalletjes langs de weg.

Lees meer over de kansen en uitdagingen in dit recente rapport over de pluimveesector in India (in het Engels).

NBSO ondersteunt bij zakendoen in India

NBSO Hyderabad heeft uitstekende contacten met de belangrijkste spelers in deze sector en brancheorganisaties in India. Ook ondersteunt het NBSO u actief bij het zakendoen in India, het vinden van zakenpartners, joint venture-partners, en bij deelname aan vakbeurzen.

Dutch Knowlegde Day en CEO-diner

Tijdens de Dutch Knowledge Day geven 2 Nederlandse onderzoekers een presentatie: dr. Laura Star van Schothorst Research en dr. Daniela Ceccarelli van Wageningen University & Research. Neemt u deel aan de Poultry India? Dan bent u van harte welkom om deze presentaties bij te wonen. De Dutch Knowledge Day wordt afgesloten met een diner met CEO’s waarbij topmanagers en stakeholders van de Indiase pluimveesector aanwezig zijn.

Aanmelden

Kijk op de website van Poultry India voor meer informatie over de Dutch Knowledge Day en de Poultry India vakbeurs. Hier kunt u zich ook aanmelden voor beide evenementen.

Meer informatie

NBSO Hyderabad

Mr. Ram Babu Vedantham
T: +91 40 4203 0789
M: +91 98858 01655
E: hyderabad@nbso.info

Bron: Netherlands Business Support Office (NBSO) Hyderabad