Grote Nederlandse deelname tijdens groeiende Fruit Attraction vakbeurs 2017 in Madrid

Vorig week vond van 18 t/m 20 oktober de zevende editie van de internationale Fruit Attraction vakbeurs plaats in IFEMA te Madrid. Er was sprake van een zeer grote Nederlandse vertegenwoordiging dit jaar: 55 Nederlandse bedrijven uit de sector stonden op de beurs, waarvan 20 bedrijven in de collectieve stand van Holland Fresh Group/het GroentenFuit Huis.

Op de eerste dag van de beurs bracht de Spaanse minister van Landbouw, Isabel Garía Tejerina, samen met ambassadeur Matthijs van Bonzel een bezoek aan de collectieve stand van Holland Fresh Group. Tijdens dit bezoek heeft Fruit Masters een pak met ‘Friendly Pears ‘ van Migo® overhandigd aan de minister, die zij tevens bij de stand van Fruit Masters heeft geproefd. Deze peer werd onlangs op de Spaanse markt geïntroduceerd.

Tevens bracht de ambassadeur een bezoek aan een groot deel andere Nederlandse bedrijven op de beurs, waaronder een aantal die reeds zeer actief zijn in Spanje zoals Bejo en Rijk Zwaan.

Aan deze inmiddels erg succesvolle en groeiende beurs voor de groente- en fruitindustrie namen vorig jaar 1238 standhouders uit 25 verschillende landen en 54.684 professionals uit 102 verschillende landen deel. Dit jaar was er sprake van 20% meer deelnemende bedrijven aan de beurs. Deze beurs  is een essentiële zakelijke ontmoetingsplek geworden voor zowel Nederlandse als Spaanse producenten.