Sessie over Oezbekistan: potentiële agromarkt in Centraal Azië!

Op woensdagmiddag 1 november a.s. na 14:00 uur wordt in Barneveld tijdens het Internationaal Ondernemen Festival een speciale sessie gehouden over de ontwikkelingen en mogelijkheden in Oezbekistan.

De Landbouwsector maakt een belangrijk deel uit van de economie in Oezbekistan, die veel potentie heeft voor de productie van agrarische grondstoffen, maar met 30 miljoen consumenten ook een belangrijke afzetmarkt is voor voedingsmiddelen.

Kansen

De recente politieke en economische hervormingen in het land, waaronder de vrije koers van de lokale munt, kunnen kansen en mogelijkheden bieden voor het Nederlands agrarisch bedrijfsleven. Dit geldt in het bijzonder voor de sectoren (glas)tuinbouw, zuivel, pluimvee en agrologistiek.

Ozebekistan 1

Het is zaak dat Nederland tijdig inspringt op deze nieuwe en interessante ontwikkelingen, want Oezbekistan lijkt de komende jaren naast Kazachstan in de ‘Stannen-regio’ een veel belovend land voor zaken doen te gaan worden. De beurzen Agro World en World Food, die volgend voorjaar in Tasjkent gehouden worden, zijn een uitstekend platform voor Nederlandse bedrijven om zich op de Oezbeekse markt te oriënteren.

Op 1 november a.s. wordt in Barneveld een Internationaal Ondernemen Festival georganiseerd. Dit Festival wordt georganiseerd voor het bedrijfsleven in de week dat de Landbouwraden van de Nederlandse ambassades in Nederland zijn. Op deze dag (middag na 14:00 uur) zal ook een korte sessie worden gehouden over de laatste politieke en economische hervormingen in Oezbekistan en nieuwe mogelijkheden voor het Nederlands agrarische bedrijfsleven.

Oezbekistan 2

Aanmelding

Om aan deze sessie deel te kunnen nemen, moet u zich eerst registreren voor het Festival. Registreren kan via deze link. Geïnteresseerden voor het bijwonen van de sessie over Oezbekistan kunnen zich echter niet direct aanmelden, dat kan alleen op de dag (1 november) zelf.

Opzet programma Oezbekistan sessie

  • 05 minuten – Welkom, opening en inleiding door Landbouwraad Meeuwes Brouwer van de Sessie “Oezbekistan: Potentiele agromarkt in Centraal Azië!”
  • 10 minuten – Presentatie door een vertegenwoordiger van de Oezbeekse ambassade over de politieke en economische hervormingen in Oezbekistan en de kansen voor de Nederlandse agribusiness
  • 10 minuten – Presentatie door een vertegenwoordiger van een sectororganisatie over ervaringen in zaken doen in Oezbekistan
  • 05 minuten – Informatie over geplande agro-activiteiten tijdens de internationale ‘AgroWorld – 2018’ beurs in maart 2018 in Tasjkent en afsluiting van de Sessie

We hopen u op 1 november a.s. in Barneveld te verwelkomen en te spreken. Via deze link vindt u alle informatie over het Internationaal Ondernemen Festival.