Pluimveeproductie in Polen stijgt met 1%

In het eerste kwartaal van 2017 is de Poolse pluimveeproductie slechts met 1% gestegen. Dit is gemiddeld twee keer minder dan bij de andere EU-landen.

Kippen
©Murawska

In vergelijking met het eerste kwartaal afgelopen jaar bedroeg de toename van de productie van pluimveevlees 16,7% in Polen. Dit was de hoogste groei, na Ierland, binnen de EU-landen. De gemiddelde EU-pluimveeproductie is toen met 7,1% gestegen.

Er lijkt sprake van een lichte afkoeling op de Poolse pluimveemarkt: de productie stijgt weliswaar nog steeds, maar de dynamiek ervan daalt. De oorzaak ligt in een toenemende mate van verzadiging van de binnenlandse markt en exportvoorwaarden verslechteren (o.a. door uitbraken van AI). Dit verschijnsel gaat echter vooral op voor kipproducenten: producenten van ganzen en eenden kunnen nog steeds op positieve groei rekenen.