Opening ‘Dutch Garden’ in Disneyland Paris

Ter gelegenheid van haar 25e verjaardag zal Disneyland Paris op 28 juni 2017 haar eerste Nederlandse tuin in het kader van het project 'The Dutch Garden' openen.

De tuin, die een oppervlakte van 2.180 m2 heeft, ligt  tegenover het Disney’s Newport Bay Club hotel. De Nederlandse tuin in het Lazienki park in Warschau in 2016 diende als inspiratie voor de Nederlandse tuin in Disneyland Paris. Groen speelt een belangrijke rol in het attractiepark. Het biedt de gasten de mogelijkheid om bij aankomst in Disneyland Paris een wandeling te maken door een magische bloemrijke wereld en te ontsnappen aan het dagelijkse leven.

De Nederlandse tuin

De Nederlandse tuin is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse sierteeltsector (met Barendsen, Verver en Blooming Breeders als belangrijkste initiatiefnemers en sponsors), Disneyland Paris en de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Parijs. Doel van het meerjarig project ‘Dutch Garden’ is promotie van de Nederlandse bloemensector, marktverbreding en het delen van kennis en ervaring.

De tuin is vakkundig ontworpen door Jacqueline van der Kloet, de beroemde Nederlandse tuinontwerper, en Manon Hazebroucq, hovenier van Disneyland Paris. Zij hebben daarbij optimaal gebruik gemaakt van de hotelpromenade en de kronkelende paden die er omheen liggen, hierdoor kunnen de bezoekers de tuin echt kan beleven.

In het ontwerp zijn 115 soorten bloeiende planten gebruikt met vele verschillende tinten, zoals blauw voor de 25e verjaardag van Disneyland Paris, paars, roze, fuchsia, geel en oranje. De planten variëren van A voor acidanthera tot Z voor zantedeschia, inclusief de bekende planten zoals salie, verbena en lelies. Maar de echte sterren van de tuin zijn de dahlia’s! De Nederlandse partners van de sierteeltsector hebben 16 verschillende variaties gekweekt die terugkomen in de tuin.

De bollen zijn geplant!

De bollen zijn eind mei geplant door Verver in samenwerking met Disneyland Paris. De bloemen zullen op tijd in bloei staat vóór de opening op 28 juni.

Tijdens het planten van de bloembollen waren Micky & Minnie en een groep Franse schoolkinderen aanwezig die van deskundigen leerden hoe bloemen en planten  groeien en hoe bloemen en planten verzorgd moeten worden.

De Franse schoolkinderen zullen ook tijdens de opening op 28 juni een rol krijgen.

Looptijd van de Nederlandse tuin

De Nederlandse tuin ‘The Dutch Garden’ in Disneyland Paris is een ware symfonie van kleuren en een attractie op zichzelf, en biedt de gasten de gelegenheid om tot 30 september 2017 te genieten van de pracht en kwaliteit die die Nederlandse sierteeltsector te bieden heeft.