DGGF investering voor duurzame visproductie in Ethiopië

Africa Sustainable Aquaculture (ASA) gaat in Ethiopië met een recent verkregen lening van DGGF bassins en kooien voor de kweek van de Tilapia aankopen en aanleggen. Ook bouwt ASA een hatchery met daarin ruimte voor de verwerking en schoonmaak van de Tilapia. Met zowel de levering in Ethiopië̈ als de export draagt ASA bij aan voedselzekerheid en werkgelegenheid in het Afrikaanse land.

ASA initieert en ontwikkelt een commerciële en duurzame aquacultuursector in samenwerking met lokale ondernemers. De focus ligt op de kweek van tilapia bestemd voor de lokale markt en export naar nabij gelegen landen. Deze export wordt naar verwachting medio 2018 opgestart.

Vis in het water

Begin mei waren Koen Hamers en Martijn Braaksma van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op werkbezoek in Ethiopië. Zij spraken met lokaal gevestigde Nederlandse ondernemers over financieringsmogelijkheden en technische assistentie. Ook bezochten ze diverse projecten met DGGF gefinancierde investeringen, om de voortgang te monitoren.

“Ondanks de uitdagende omstandigheden voor ASA, voelen de ondernemers zich als een vis in het water en hebben er alle vertrouwen in, nu zij met DGGF-financiering de volgende stappen kunnen maken in hun project”, aldus Martijn Braaksma.

Lening

Op 22 maart ondertekenden Bart Kraai en Bouwe Hofstee, aandeelhouders ASA, voor een DGGF lening van € 500.000 voor de verdere uitbouw van de fish farm.

Het Dutch Good Growth Fund wordt in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken uitgevoerd. Volg deze link voor meer informatie.

Bron: RVO.nl