Opening Netherlands Business Support Office (NBSO), Querétaro, Mexico

Afgelopen vrijdag 9 juni is in Querétaro, Mexico het Netherlands Business Support Office (NBSO) geopend in het bijzijn van de gouverneur van de staat Querétaro en de burgemeester van de stad Querétaro, plaatsvervangend minister Buitenlandse Economische Betrekkingen Guido Landheer en Ambassadeur in Mexico, Margriet Leemhuis.

Querétaro

Het NBSO biedt ondersteuning aan Nederlandse MKB-bedrijven die geïnteresseerd zijn in de Mexicaanse markt. De strategische keuze om het NBSO in Querétaro te vestigen heeft te maken met het gunstige zakenklimaat van de regio: het is gericht op innovatie, hoofdzakelijk in de sectoren automotive, landbouw en aeronautics. Mexico wordt gezien als een van de belangrijkste handelspartners in Latijns-Amerika. Bovendien is Nederland de één na grootste investeerder in Mexico. Zowel de burgemeester als de gouverneur zijn blij met de komst van het NBSO. De burgemeester bevestigde: “Querétaro heeft veel internationaal potentieel gezien de innovatieve karakteristieken en concurrentievermogen”. “Querétaro is de stad van de toekomst” voegde de gouverneur toe. 

Boompje

Steven Büter en René Spaan zijn de verantwoordelijken voor het NBSO in Querétaro. Aan het eind van de inauguratieceremonie gaven zij samen met de gouverneur, burgemeester, ambassadeur en plaatsvervangend minister water aan een typisch Queretaans boompje. Dit boompje staat symbool voor het werk dat beide partijen zullen verrichten om het NBSO en de Nederlandse investeringen in Mexico te laten groeien.

Nieuwe Mexicaanse ambassadeur

Bij de inauguratie was ook de nieuwe Mexicaanse ambassadeur in Nederland, Edgar Elías Azar, aanwezig. Op maandag 12 juni is hij afgereisd naar Nederland om zijn periode als ambassadeur te beginnen.