Colombia en Nederland lanceren elektronische certificering fytosanitaire goederen

Op 1 februari 2017 tekenden Nederland en Colombia een overeenkomst over elektronische certificering van fytosanitaire goederen. Hiermee wordt de handel in deze goederen tussen Nederland en Colombia eenvoudiger en sneller. De ondertekening vond plaats in het Colombiaanse Cartagena.

Waarom elektrische certificering?

Voor iedere import- en exportactiviteit zijn certificaten nodig met daarop alle gegevens die de douane nodig heeft. Papieren certificaten zijn gevoelig voor fouten en fraude. Bovendien kost de verwerking van die documenten veel tijd. Elektronische certificaten zorgen ervoor dat het proces veel sneller verloopt en dat de informatie altijd betrouwbaar is.

Samenwerking Nederland en Colombia

De lancering van elektronische certificering komt voort uit de samenwerking van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en haar Colombiaanse zusterorganisatie Instituto Colombiano Agropecuario (ICA). De samenwerking was een project van de Transitiefaciliteit van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Lees meer over deze Nederlands-Colombiaanse samenwerking op de website van de NVWA.

Bron: www.rvo.nl