Holland Paviljoen op de BIOFACH goed bezocht

De BIOFACH in Neurenberg, Duitsland, heeft vorige week in totaal meer dan 50.000 bezoekers getrokken. Vanaf het allereerste moment was het druk op de beursvloer, zo merkten ook de standhouders op het Holland Paviljoen. Dit jaar werd het Holland Paviljoen georganiseerd door Bionext, in opdracht van en in samenwerking met, het ministerie van Economische Zaken en het Landbouwattachénetwerk Berlijn.

Het Holland Paviljoen op de BIOFACH is sinds vele jaren een belangrijk uithangbord en ontmoetingsplek van en voor de Nederlandse biologische sector op deze belangrijkste internationale biologische vakbeurs in Europa. Op het paviljoen stonden 15 biologische standhouders, met zeer uiteenlopende producten, variërend van bier tot koekjes en van granen tot bloembollen. Er waren diverse nieuwkomers bij die de internationale bio-markt voor het eerst verkennen. De standhouders waren zeer tevreden over de kwantiteit en de kwaliteit van het bezoek. De vraag naar biologisch is momenteel zeer groot, hebben de standhouders ervaren. Veel nieuwe potentiële klanten, getekende contracten en in sommige gevallen zelfs nee-verkoop, omdat voor sommige productgroepen de vraag het aanbod overstijgt.

Provincies actiever

Op woensdag bezocht de Directeur Generaal Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit van het Ministerie van Economische Zaken, Rob van Brouwershaven, het Holland Paviljoen. Tijdens een rondleiding heeft hij kennis kunnen maken met diverse Nederlandse deelnemers. Op donderdag bezocht een drietal gedeputeerden uit Noord- Nederland het paviljoen. De provincies Groningen, Friesland en Drenthe willen een actiever beleid gaan voeren om biologische landbouw en de verwerking van biologische producten verder te stimuleren in hun regio’s. Op donderdag vond op uitnodiging van de Landbouwraad van de Nederlandse Ambassade te Berlijn, een netwerkontvangst plaats. De opkomst tijdens deze ontvangst was groot. Dé gelegenheid voor alle bezoekers en de circa 120 Nederlandse standhouders op de BIOFACH om elkaar te ontmoeten.

Grootste vakbeurs biologische producten

De BIOFACH is wereldwijd de grootste vakbeurs op het gebied van biologische producten. Met bijna 2.800 standhouders en bezoekers uit 134 landen is de BIOFACH hét evenement voor de biologische branche. De organisatie van de BIOFACH voegt in 2018 twee extra hallen toe aan de beurs om de groeiende vraag naar standruimte in te vullen. De directie van de BIOFACH heeft Bionext verzekerd dat de Nederlandse standhouders in hal 5 mogen blijven en afhankelijk van verplaatsingen van andere standhouders het eerste recht krijgen op uitbreiding. De beurs biedt een vrijwel compleet overzicht van het continu groeiende aanbod van biologische levensmiddelen, van grondstof tot eindproduct. De BIOFACH is hét platform waar vraag en aanbod op dit terrein elkaar ontmoeten.