Tuinbouwbeurs IPM Essen met Nederland als Partnerland!

De wereldwijd belangrijkste vakbeurs voor de tuinbouw- en sierteeltsector, de Internationale Pflanzenmesse (IPM), vindt van 24 tot en met 27 januari 2017 plaats in de beurshallen van Messe Essen.

Er zijn dit jaar 1.600 exposanten uit 50 landen aanwezig. Circa 25% van de exposanten komt uit Nederland en ruim 50% uit Duitsland. Voor wat betreft bezoekers is 60% afkomstig uit Duitsland en 40% uit andere landen, voornamelijk Europa maar ook uit Azië (10% ) en Amerika (6%).

Nederland doet al meer dan 30 jaar mee aan de IPM en is in 2017 voor de eerste keer partnerland. Een bijzonder jaar waarin bovendien Essen tot Groene Hoofdstad van Europa verkozen is. Nederlandse bedrijven en organisaties presenteren zich dit jaar onder het motto "twee landen, één passie".

Feestelijke Opening

Na een feestelijke openingsceremonie op 24 januari in de Europazaal van Messe Essen werd een delegatie met o.a. de Landbouwminister van Noordrijn-Westfalen, Johannes Remmel, de Burgermeester van Essen, Thomas Kufen, en de Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, Monique van Daalen, over de beurs rondgeleid. Twee modellen in jurken versierd met gevriesdroogde rozenblaadjes in de kleuren van de Duitse en Nederlandse vlaggen begeleidden de delegatie tijdens de rondgang. De delegatie bezocht vooral Duitse maar ook enkele Nederlandse exposanten, maakte een korte tussenstop in de Holland Lounge in hal 1, voordat de rondgang met een receptie op de BIZZ Holland stand in hal 12 eindigde.

Bezoek Rob van Brouwershaven, Directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit (PAV) van het ministerie van Economische Zaken

's-Middags na de opening bezocht Rob van Brouwershaven, Directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit van het ministerie van Economische Zaken, een tiental stands voor gesprekken met Nederlandse ondernemers op de beurs. Met de Directeur PAV bespraken ondernemers de ontwikkelingen en uitdagingen die op de tuinbouw- en sierteeltsector afkomen.

Geplande evenementen

Op 25 januari vindt er in de Europazaal vanaf 18:00 uur een exposantenavond met thema Nederland plaats.

De Duitse koepelorganisatie voor de tuinbouwsector, INDEGA (Interessenvertretung der deutschen Industrie für den Gartenbau), organiseert op 26 januari van 14:00 tot 16:00 uur een Internationaal Tuinbouw-Forum. Meer informatie onder: www.ipm-essen.de/weltleitmesse/rahmenprogramm/internationales-gartenbauforum/

De week sluit af met een stand party op 26 januari van 18:00 tot 20:00 uur in het BGI Trade Center in hal 1, georganiseerd in samenwerking met de Duitse bloemen-, groot- en importhandel organisatie BGI (Verband des Deutschen Blumen- Groß- und Importhandels e.V.).

Meer informatie over de IPM vindt u onder: www.ipm-essen.de/weltleitmesse/