Kansen agrosector Gujarat

De deelstaat Gujarat levert een belangrijke bijdrage aan de Indiase economie. Dit is de uitkomst van een onlangs gehouden wereldwijde marktstudie naar de concurrentiepositie van landen en regio’s. Dankzij de strategische ligging van Gujarat, de havens, het (spoor)wegennetwerk, een proactieve overheid en succesvolle ondernemers biedt deze regio volop kansen voor Nederlandse bedrijven in de agrarische sector.

Kansen Nederlandse agrobedrijven

Voor Nederlandse bedrijven zijn er vooral kansen in de volgende expertisegebieden: zaden, plantenvoeding, machines voor aardappelenproductie en –verwerking, koelopslag- en –transport en na-oogst technologie en machines.

Agro- en zuivelsector

De land- en tuinbouw en zuivelindustrie zijn florerende bedrijfstakken in Gujarat. Katoen, pinda’s, dadels, suikerriet, melk en melkproducten zijn de belangrijkste producten. In Gujarat wordt ook rijst, tarwe, sorghum, gierst, tur (peulvruchten) en kikkererwten verbouwd. De meest geteelde groenten zijn uien, aardappelen, aubergine, tomaten, okra en pompoen.

Deze deelstaat is de belangrijkste producent van uien, tomaten, bananen, aardappelen en granaatappels in India. Gujarat produceert ook specerijen zoals komijn, venkel en knoflook. Meer dan de helft van het landoppervlak van Gujarat bestaat uit landbouwgrond.

Meer informatie vindt u in het Marktrapport Horticulture Gujarat.

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.