Zuid-Korea Pluimveesector MOU : Aeres Training Centre met Harim Corporation en Jeonju University

Aeres Training Centre heeft een MOU getekend met Harim Corporation en Jeonju University op 5 november in Iksan (Zuid-Korea) voor samenwerking in de pluimveesector.

MOU singing Aeres Training Centre with Harim and Jeonju Univ.

Achtergrond

Iksan is een stad in de provincie Jeonbuk en ligt in het zuidwesten van het Koreaanse schiereiland. Barneveld en Iksan zijn een stedenverband aangegaan in 2014. De twee steden besloten samen te werken in de pluimveesector omdat ze beiden in de regio een grote pluimvee-industrie hebben. Toen echter de burgemeester van Iksan, de drijfveer achter het project, vertrok in 2015, verzwakte de steun van het gemeentebestuur van Iksan. Harim nam de leidende rol over en heeft direct samengewerkt met Aeres Training Centre in Barneveld om Koreaanse boeren kennis te laten maken met het Nederlandse pluimveeonderwijs- en trainingssysteem. Als de eerste stap heeft Harim een aantal pluimveetrainingsmodules van Aeres Training Centre ge√Įntroduceerd en heeft de regionale Jeonju University betrokken om het programma op te zetten in de Koreaanse taal en om boeren en studenten te trainen voor Harim.

DG Marjolijn Sonnema visit Harim

Harim Corporation en International Poultry Expertise Centre(IPEC) in Korea

Harim is het grootste agrobedrijf in Zuid-Korea. Harim begon als een verwerker van pluimveevlees maar is sinds 2001 in hoog tempo gegroeid door samen te gaan met bedrijven in de voedselindustrie, varkenshouderij en distributie- en verschepingssector. De voorzitter van de Harim Group ziet Nederland als het modelland voor zijn bedrijfsvisie. Hij is onder de indruk van Nederland, niet alleen vanwege de prestaties in de handel, maar ook voor de constante inspanningen ter bevordering van innovatie. Hij wil een bijdrage leveren aan zijn geboorteplaats door onderwijs en training voor boeren en studenten te sponsoren en daarbij gebruik te maken van een Nederlands programma.

Voor verdere samenwerking hebben Aeres Training Centre, Harim Corporation en Jeonju University op 5 november 2018 een MOU (memorandum van overeenstemming) getekend tijdens het bezoek van DG Marjolijn Sonnema van het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze zijn overeengekomen om de huidige samenwerking uit te breiden door IPEC trainingmodules te introduceren en een IPEC in Korea te vestigen.