Vion wint Hamel Business Award 2018

Het zakendoen tussen Nederland en Zuid-Korea bloeit. Dit wordt onderstreept door de winnaars van de Hamel Business Awards 2018. Deze Awards werden uitgereikt tijden het Nederland–Korea Business Gala 2018 in Seoel.

De Hamel Business Awards worden sinds 2003 uitgereikt door de Nederlandse ambassade in Seoel. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlands bedrijf in Korea en aan een Koreaanse investeerder in Nederland. De bedrijven moeten een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de economische relatie tussen beide landen.

Winnaars 2018

Vion Food Group, een vleesbedrijf, won de Award voor het Nederlandse bedrijf in Korea. Dit vanwege hun jarenlange handelsrelatie met Korea voor de export van varkensvlees én hun aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn.

PUBG, ontwikkelaar van het populaire computerspel 'PlayerUnknown's battlegrounds', won de Award voor de Koreaanse investeerder in Nederland. Zij ontvingen de prijs omdat ze in 2018 hun Europese hoofdkantoor openden in Amsterdam. Mr. Chang Han Kim, CEO van PUBG, zei bij het in ontvangst nemen van de Award: "We zijn zeer vereerd met deze onderscheiding. Het is een mooie aanmoediging voor zakendoen in Nederland".

Duurzaamheid als speerpunt

Duurzaamheid is een speerpunt voor de economische samenwerking tussen Nederland en Zuid-Korea. De Nederlandse ambassade promoot Nederlandse bedrijven die duurzame oplossingen bieden, met name in de sectoren smart cities, smart farming en smart industry. Gasten van het gala ontvingen een exemplaar van het boek 'Sustainability First', een Nederlandse uitgave vol voorbeelden van Nederlandse bedrijven die bijdragen aan een duurzame samenleving.