South Korea: We are future vegetables

Koreaanse bedrijven vinden nu snel hun weg in smart farming; zij exporteren hun technologie ook steeds meer naar andere landen.

Twee Zuid Koreaanse smart farms lopen voorop in het gebruik van technologisch geavanceerde landbouwsystemen met een mogelijk grote toekomst over de grenzen. In meerdere landen is er aandacht voor de innovatieve technieken die N.thing en Miraewon gebruiken.

Plants grow at Miraewon's Fresh Farm III, a factory-style smart farm that grows leafy plants and herbs in an automated environment.
Beeld: ©Miraewon

Het in Seoul gevestigde N.thing zet zijn smart farms op in modulaire stijl. Dit maakt het opzetten van de farm eenvoudig en het vervangen van onderdelen goedkoper. Bovendien zorgt de modulaire opzet ervoor dat men het verspreiden van besmettingen sneller kan voorkomen. Daarnaast is CEO Leo Kim een groot voorstander van het gebruik van data. De door data gestuurde smart farms, waarvan de modules verbonden zijn door de ‘internet of things’, zijn in staat gewassen te verbouwen precies zoals de eigenaar dat wilt. Deze effectiviteit zorgt behalve voor een gewas op maat, ook voor een lagere prijs door een stabiele aanvoer het hele jaar door.

Miraewon is al op een grotere schaal bezig met smart farming dan N.thing. Het beheert momenteel zes fabrieken die allen 24/7 draaien, waardoor men in staat is aan de eisen te voldoen. Miraewon’s nieuwste innovatie moet op de lange termijn de ‘deep-flow’ techniek vervangen, en is milieuvriendelijker en minder arbeidsintensief.

De Zuid-Koreaanse instanties erkennen het potentieel van smart farming, en streven ernaar dit in de toekomst te gaan gebruiken. Zo heeft Seoul plannen om in 2020 de eerste nationale smart farms te gaan bouwen in leegstaande gebouwen. “Het maakt niet uit hoe lang het duurt, we zullen het gedaan krijgen” klinkt het vanuit Seoul.

Het hele artikel van de Korea Times kunt u vinden door te klikken op deze link.