Vietnam: De Heus neemt diervoederactiviteiten Masan over

De Heus Vietnam heeft de overeenkomst getekend voor de volledige overname van de diervoederactiviteiten van het Vietnamese bedrijf Masan.  De acquisitie gaat over 13 diervoederfabrieken en 1 premix fabriek met een gezamenlijke productiecapaciteit van circa 4 miljoen ton.

De Heus in Vietnam
Beeld: ©De Heus

Als onderdeel van bovengenoemde overeenkomst zijn De Heus en Masan meerdere langetermijncontracten overeengekomen voor de levering van varkens en diervoer door De Heus aan Masan. Deze stap biedt beide bedrijven de ruimte om zich te focussen op die onderdelen in de voedselketen waar zij de meeste waarde kunnen toevoegen en elkaar kunnen versterken. Met de overname van Masan’s diervoederactiviteiten onderstreept De Heus haar ambitie om zich als ketenpartner verder te focussen op het aanbieden van hoogwaardige diervoederproducten, genetica en management oplossingen in de Vietnamese markt.

Vleesketens

De Heus streeft ernaar zijn klanten afzetzekerheid te bieden en de mogelijkheid te participeren in onderscheidende vleesketens. In de eerder enoemde overeenkomst zijn daarom ook diverse meerjarige leveringscontracten opgenomen, waaronder een contract om Masan te voorzien van een constante aanvoer

Johan van den Ban, Algemeen Directeur van De Heus Vietnam en Cambodja: “Ook in de toekomst zullen wij nieuwe keteninitiatieven blijven ontwikkelen gericht op het borgen en verbeteren van de productkwaliteit en het versterken van de positie van de onafhankelijke vee- en vishouders en dealers. De uitvoering van eerder genoemde overeenkomsten zal de verdere professionalisering, optimalisatie en verduurzaming van de volledige voedselketen van dierlijke eiwitten, van genetica tot voedingsproducten voor consumenten, versnellen."