Reminder: registreer uiterlijk 30 januari voor de Global Entrepreneurship Summit 2019!

Ondernemers kunnen zich tot en met 30 januari aanmelden om deel te nemen aan de Global Entrepreneurship Summit (GES) 2019. Er zijn maximaal 200 plaatsen beschikbaar voor Nederlandse ondernemers. Ook voor de landbouwsector biedt GES 2019 kansen, twee van de focusthema's zijn ‘agro- en voedseltechnologie'  en 'water'. GES verbindt ondernemers uit de hele wereld met de meest invloedrijke internationale investeerders en zakenmensen. Het wordt gehouden op 4 en 5 juni 2019 in Den Haag.  

GES 2019 is een initiatief van de Amerikaanse en Nederlandse overheid, maar de invulling is aan het bedrijfsleven. Doel is om internationaal ondernemerschap te stimuleren in de ontwikkeling van concrete oplossingen voor de uitdagingen waar de wereld voor staat. De focus ligt op de sectoren agro- en voedseltechnologie, connectivity, energie, gezondheid en water. Het agro- en voedselgedeelte wordt georganiseerd door FME, in samenwerking met het Netherlands Water Partnership en LNV. We zoeken ondernemers met innovaties die bijvoorbeeld oogsten vergemakkelijken, zorgen voor efficiënter gebruik van grondstoffen of de kwaliteit van voedsel verbeteren.

Creativiteit en energie

Tijdens GES 2019 komen zo’n 2.000 ondernemers, investeerders en inspirators van over de hele wereld samen in het Haagse World Forum. Een gevarieerd programma zorgt voor twee dagen vol presentaties door topsprekers, expertpanels, matchmaking-activiteiten en nog veel meer. In een omgeving die bruist van creativiteit en energie krijgen investeerders en innovators alle gelegenheid de basis te leggen voor duurzame samenwerking.

Criteria bij aanmelding

Ondernemers worden uitgenodigd zich aan te melden vóór 30 januari 2019. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanmeldingen en bepaalt welke ondernemers GES 2019 kunnen bezoeken. Daarbij gelden onder meer de volgende criteria:

  • De technologie waar de ondernemer gebruik van maakt, moet bijdragen aan de oplossing van wereldwijde uitdagingen in de sectoren agro- en voedseltechnologie, connectivity, energie, gezondheid en water.
  • Het product of de dienst die de ondernemer aanbiedt mag niet meer in de conceptuele fase zijn. Het moet gaan om een functionerend product of dienst, klaar om op de markt te brengen.
  • Het bedrijf van de ondernemer moet gereed zijn voor een samenwerking met een investeerder. Het bedrijf moet de ambitie en de capaciteit hebben om binnen 5 jaar te internationaliseren.
  • De voorkeur gaat uit naar ondernemers die samenwerken met universiteiten en/of onderzoeksinstellingen.   

Informatie en registratie

Aanmelden kan via www.GES2019.org (Engelstalig). Daar is ook meer te lezen over dit exclusieve evenement, de selectiecriteria en de procedure.