Marktrapport Verenigd Koninkrijk: kansen in de agritechsector

Wat speelt er op dit moment op het gebied van technologie in de Britse landbouwsector en welke kansen biedt dit u als Nederlandse ondernemer? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Agricultural Technology in the UK' dat deze vragen beantwoordt. Vraag het rapport aan.

Tomatenkas

In opdracht van de Landbouwraad in Londen en RVO is onderzoek gedaan naar de kansen in de Agricultural Technology (AgriTech) sector in het Verenigd Koninkrijk. De doelen van dit onderzoek zijn:

  • uitlichten van de huidige veranderingen in de Britse landbouwsector;
  • identificeren van de belangrijkste uitdagingen per sub-sector;
  • matchen van innovaties die daarbij een oplossing kunnen bieden.

De Britse landbouwsector

De landbouw in het Verenigd Koninkrijk verandert. Britse boeren maken zich ook op voor de veranderingen in het landbouwbeleid en de cruciale rol die de landbouw gaat spelen in het klimaat-, milieu- en natuurbeleid. Britse veehouders worden bovendien geacht te blijven investeren in een hoge standaard voor dierenwelzijn. Tegelijkertijd worstelen bedrijven – in bijvoorbeeld de tuinbouwsector – met tekorten aan personeel.

Veel Britse landbouwbedrijven nemen zelf het initiatief om deze uitdagingen aan te gaan, bijvoorbeeld door te investeren in verdergaande automatisering. De grootste boerenorganisatie, de National Farmers' Union, stelt zelf als doel dat de Britse landbouw in 2040 klimaatgasneutraal ('net zero') moet zijn. Dat gaat verder dan de ambitie van de regering.

In deze uitdagingen schuilen kansen voor nieuwe technologische innovaties die:

  • bodem- en watervervuiling tegengaan;
  • zorgen voor minder uitstoot van broeikasgassen;
  • een hogere productiviteit (met name arbeidsproductiviteit) hebben;
  • weerbaar zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

In het Verenigd Koninkrijk wordt met veel belangstelling gekeken naar technologie en innovatie in Nederland. Wat vooral aanslaat, is de manier waarop Nederlandse ondernemers integraalconcepten en combinaties bieden van technologie, kennis en dienstverlening.

Tegelijkertijd is er op de Britse markt concurrentie van toeleveranciers uit vele hoeken van de wereld, bijvoorbeeld Denemarken, Duitsland, Israël, Nieuw Zeeland en het Verenigd Koninkrijk zelf. Het gaat daarbij om bedrijven die bovendien vaak al langer actief zijn in het land.

Wat wordt behandeld in het rapport?

Wilt u weten hoe u als Nederlandse producent of toeleverancier van agritech, de dynamische en onderscheidende Britse markt het beste kunt benaderen? En ook van de kansen kan profiteren? Vraag dan het rapport aan en ontvang een overzicht van informatie, zoals: de verschillende marktroutes, het opbouwen van contacten en andere praktische tips.  

Gratis het volledige rapport ontvangen?

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector.

Vraag het volledige rapport aan