Webinar Klimaatslimme Landbouw: best practices in het Verenigd Koninkrijk en Nederland

De Nederlandse Ambassade in Londen en de Royal Agricultural University organiseerden op 3 November jl. een webinar over klimaatslimme landbouw.

Webinar Klimaatslim

De landbouwsector in het Verenigd Koninkrijk en Nederland hebben veel gemeen en staan voor vergelijkbare uitdagingen als gevolg van klimaatverandering. Door klimaatslimme oplossingen kan de landbouw in beide landen bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, zich aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering en duurzamer produceren. De landbouw in het Verenigd Koninkrijk en Nederland kan hierbij profiteren van de uitwisseling van kennis en ervaringen met technologische oplossingen. Een van de sprekers was Pieter de Wolf van WUR. Hij vertelde over de technologische oplossingen die de Boerderij van de Toekomst ontwikkelt en test en moeten bijdragen aan een grotere veerkracht in de landbouw. Inge Lardinois, MT-lid directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit van het Ministerie LNV, vertelde over het klimaatmitigatiebeleid in Nederland, de aandacht voor duurzame warmte in de glastuinbouw en bodemverbetering, en het Actieprogramma klimaatadaptatie landbouw.

Meer informatie

Voor meer informatie over het webinar leest u dit persbericht van de Nederlandse Ambassade te Londen en dit persbericht van de Royal Agricultural University, Cirencester, of neemt u contact op met het landbouwteam in Londen.