Royal A-ware en Glanbia bouwen kaasfabriek in Ierland

Het Nederlandse zuivelbedrijf Royal A-ware en het Ierse Glanbia – de grootste zuivelcoöperatie in het land - gaan samen een kaasfabriek bouwen in het Ierse Belview.

Jan Anker (l), CEO Royal A-ware en Jim Bergin, CEO Glanbia Ireland.
Beeld: ©A-ware
Jan Anker (l), CEO Royal A-ware en Jim Bergin, CEO Glanbia Ireland.

Plan is om in de nieuwe fabriek 450 miljoen liter melk per jaar te verwerken. De twee bedrijven hebben hierover een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Onder voorbehoud van toestemming door de Ierse autoriteiten, wordt in 2022 met de bouw van de kaasfabriek begonnen. De melk wordt geleverd door de leden-melkveehouders van Glanbia. De kaas zal wereldwijd worden verkocht.

Nieuwe ketens

Jan Anker, directeur van Royal A-ware, zegt trots te zijn op de samenwerking met de Ierse coöperatie. “Deze samenwerking is een volgende stap in onze ambitie om nieuwe ketens te bouwen en zo onze klanten een steeds uitgebreider assortiment te bieden.”

Volgens de Ierse minister van Landbouw Michael Creed kan de nieuwe kaasfabriek een cruciaal antwoord zijn op de uitdagingen van een mogelijk Brexit-scenario.

A-ware
Beeld: ©A-ware

Royal A-ware

Royal A-ware is een Nederlands familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. Het bedrijf heeft meer dan 2.000 medewerkers en beschikt over 6 zuivelverwerkingslocaties en verschillende rijpingshuizen.

Glanbia Ierland

Glanbia Ireland is actief in de agrofood- en voedingsindustrie. Het verwerkt jaarlijks 2,7 miljard liter melk en exporteert producten naar meer dan 70 landen. Glanbia Ierland heeft een jaaromzet van € 1,8 miljard, 11 verwerkingsfabrieken en meer dan 1800 medewerkers.

Meer over Royal A-ware