23 september Kansenseminar ontwikkelingen tuinbouwsector in Turkije

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nederland, Den Haag

Bent u werkzaam in de tuinbouwsector en wilt u meer weten over uw kansen op de Turkse markt? Kom dan naar het kansenseminar over nieuwe ontwikkelingen in de Turkse tuinbouwsector, op 23 september in Den Haag.

Met 7.500 hectare kassen is Turkije een belangrijk producent en exporteur van tuinbouwproducten.

Turkse tuinbouwsector

De Turkse overheid wil investeren in technologie voor de tuinbouwsector. Zo stellen zij nieuwe leningen beschikbaar en willen zij 5.000 hectare aan moderne kassen realiseren. In de regio’s Dikil, Afyon, Aydin en Denizli is namelijk vraag naar moderne kassen, waarbij de geothermische energie gebruikt wordt. Dat biedt kansen voor Nederlandse ondernemers.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De kansen zitten vooral in de toelevering van high-end technieken en producten. Bijvoorbeeld voor turn-key bouwers en glastuinbouw-technologieleveranciers. Denk aan technologieën als computersystemen, verlichting, irrigatiesystemen en bemestingssystemen.

Programma kansenseminar

Wilt u weten wat uw kansen precies zijn? Kom dan naar het kansenseminar op maandag 23 september in het New Babylon Meeting Center in Den Haag. Tijdens dit seminar is de landbouwraad uit Ankara aanwezig om hierover te vertellen en uw vragen te beantwoorden. Daarnaast vertellen wij u meer over de manieren waarop RVO.nl u kan bijstaan bij uw export of investering. Ook bespreken wij een geplande handelsmissie naar Turkije, eind oktober.

Programma

Tijd Onderdeel
14:00 - 14:15 uur Inloop en registratie
14:15 - 14:20 uur  Opening
14:20 - 14:35 uur  Huidige situatie zakendoen in Turkije
14:35 - 15:10 uur Kansen in de Turkse horticultuur door Jaap Satter, Landbouwraad Ankara
15:10 - 15:30 uur  Wat kan de RVO betekenen voor bedrijven
15:30 - 16:00 uur  Q&A
16:00 - 17:00 uur  Netwerken


Deelname en kosten

Meld u aan vóór 16 september. Deelname aan de kansenseminar is gratis.

Save the date: Handelsmissie horticultuur Turkije

Eind oktober organiseert het Ministerie van Landbouw in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een handelsmissie naar Turkije voor bedrijven gespecialiseerd in kassenbouwtechnologie. De focus van de missie ligt op moderne kassenbouw met high-end en duurzame technieken.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Kim Mulder, Internationaal Ondernemen
E: kim.mulder-romeijn@rvo.nl
T: 06 2134 6565