Inkomende zuivelmissie Sri Lanka

Bent u actief in de zuivelindustrie en geïnteresseerd in potentiële zakenpartners in Sri Lanka? Dan brengen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse Export Combinatie (NEC) u graag in contact met Sri Lankaanse zuivelbedrijven.

Van 25 tot en met 28 oktober 2017 komen 13 zuivelbedrijven naar Nederland. De inkomende missie staat onder leiding van Hon. P. Harrison, de Minister van Livestock and Rural Economic Affairs, de Deputy Director van het ministerie, en de voorzitter van de National Livestock Development Board. De Sri Lankaanse delegatie bezoekt gedurende de week verschillende bedrijven. Op die manier wil de delegatie:

  • kennis opdoen van de Nederlandse zuivelketen;
  • inzicht krijgen in hoe de Nederlandse zuivelsector is georganiseerd;
  • kennis opdoen van nieuwe technologieën en innovaties om efficiëntie en productiviteit te verhogen.

Daarnaast biedt deze missie Sri Lankaanse en Nederlandse ondernemers in de zuivelsector de gelegenheid om mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken of verder te ontwikkelen.

Zelfvoorzienende zuivelsector in 2020

De Sri Lankaanse regering heeft de ambitie om in 2020 zelfvoorzienend te zijn in de zuivelproductie. Om de zuivelsector in Sri Lanka duurzamer en economisch levensvatbaar te maken, moet de sector in de gehele keten flink groeien. De Nederlandse zuivelsector kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren door het exporteren van kennis, technologie, kwalitatief hoogwaardig materieel en concepten.

Seminar en matchmaking op 26 oktober

Wilt u in contact komen met de Sri Lankaanse delegatie? Op donderdag 26 oktober is er een seminar inclusief netwerklunch in de ochtend. In de middag kunt u deelnemen aan matchmaking met leden van deze delegatie. Aansluitend is er een netwerkborrel met de Sri Lankaanse bedrijven.

Deze dag vindt plaats in Den Haag, van 10.30 tot 18.00 uur. Het programma wordt nog verder uitgewerkt. De een-op-een-gesprekken tijdens de matchmaking worden in overleg ingepland.

Aanmelden

Zowel het seminar als de matchmaking zijn gratis. Meld u via e-mail aan.

Meer informatie

Deze missie wordt uitgevoerd door de NEC in opdracht van RVO.nl en in samenwerking met Sri Lankan Dutch Dairy Solutions en de Nederlandse Ambassade in Colombo.

Bent u op zoek naar meer informatie over de missie of over de deelnemers? Neem dan contact op met:

Nederlandse Export Combinatie
T: 033 433 01 31
E: info@nec.nl