Grupo Virto neemt Oerlemans Foods Group over

Grupo Virto, leverancier van de Spaanse supermarktketen Mercadona en marktleider op het gebied van diepvriesgroenten in Spanje, heeft de Nederlandse Oerlmans Foods Group, producent van diepgevroren groenten, overgenomen.

Oerlemans Foods Group overgenomen door Virto

Met deze acquisitie en uitbreiding dankzij de drie productiecentra in Nederland (1) en Polen (2), versterkt Virto haar positie op de internationale markt en verzekert zij haar aanwezigheid in de vier Europese productiegebieden, Spanje, Frankrijk, Benelux/Duitsland en Polen.

In november 2017 verkocht Oerlemans Foods haar aardappeldivisie aan Lamb Weston Holdings. Het bedrijf heeft een sterkte positie met haar groenten- en fruittak op de Noordwest-, Midden- en Oost-Europese markten en exporteert naar meer dan 50 landen, maar heeft geen commerciële activiteiten in Spanje. Het Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van distributeursmerken in de detailhandel en heeft onder haar eigenmerknaam een sterke leiderschap in de foodservice.

Eind 2017 maakte Virto een netto-omzet van €291 mln., 9,4% meer dan het jaar daarvoor en voor 2018 werd er een omzet van €300 mln. verwacht. De afname door Mercadona betreft ongeveer 40% van Virto’s totale omzet.

Bron: Alimarket