Spanje: Melk, het sterproduct van Amazon Prime Now service

Het e-commerce platform Amazon heeft onlangs onthuld dat van alle producten dat het verkocht heeft in Spanje via haar supermarktservice “Prime Now”, melk het meest verkochte product is. Tevens heeft het bedrijf aangegeven dat op wereldwijd niveau de bananen het "sterproduct" van haar catalogus zijn geweest in 2018.

Prime Now is een abonnementsservice die beschikbaar is in Madrid, Barcelona en Valencia, en werkt middels een app op de mobiele telefoon. De consument kan zijn of haar boodschappen doen in de virtuele supermarkt van Amazon en bij andere (super)markten, zoals La Plaza van de supermarktketen DIA, Lavinia of gemeentelijke markten die aan het systeem gekoppeld zijn.

E-commerce aandeel levensmiddelen klein

Het aanbod via Prime Now varieert van verse voedingsmiddelen tot dranken of hygiëneproducten en de consument kan deze producten binnen een tijdsbestek van twee uur naar keuze ontvangen.

Ondanks de bloei van e-commerce, betreft het volgens verschillende studies bij de “online” verkoop van levensmiddelen in Spanje een lager percentage dan dat van andere Europese landen. In Spanje varieert deze levensmiddelenverkoop tussen 1 en 2% van de totale e-commerce.

Bron: EFEAgro