Veelbelovende 10e Editie International Fruit Attraction vakbeurs 23-25 okt. 2018 Madrid

Volgende week is het zover, dan vindt van 23 t/m 25 oktober de 10e editie van de toonaangevende internationale groenten en fruit vakbeurs Fruit Attraction plaats in IFEMA te Madrid.

Fruit Attraction

Vorig jaar kwamen er tijdens deze inmiddels erg succesvolle en groeiende internationale vakbeurs ongeveer 1500 standhouders uit 30 verschillende landen en 60.000 professionals uit 110 verschillende landen samen. Ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog en verwacht men 1600 deelnemende bedrijven en 70.000 professionals uit 120 landen.

Het succes van deze beurs en het belang hiervan voor de Nederlandse bedrijven is tevens zichtbaar dankzij het jaarlijks stijgende aantal Nederlandse deelnemende bedrijven aan de Collectieve Stand van Holland Fresh Group, georganiseerd door GroentenFruit Huis. Dit jaar nemen 25 Nederlandse bedrijven deel aan de Collectieve stand en daarnaast staat er zoals voorgaande jaren een groot aantal andere Nederlandse bedrijven met een eigen stand op de beurs of in een ander paviljoen.

Sectoren Fruit Attraction 2017

Vorig jaar was er sprake van de volgende vertegenwoordiging per sector:

Tevens zal dit jaar het ‘Fresh Produce’ deel het meest vertegenwoordigd zijn tijdens de Fruit Attraction met 70% en de toeleverende industrie voor de overige 30%. Bovendien worden dit jaar de bloemen en plantensectoren samengebracht in de Flower&Garden Attraction beurs.

De Europese landen die het meest vertegenwoordigd zijn tijdens deze beurs zijn Nederland, Italië, Portugal, Polen, Griekenland en ook Frankijk met een opvallende groei in het aantal deelnemende bedrijven dit jaar. Verder zullen dit jaar de niet Europese landen: Chili, Brazilië, Peru, Costa Rica, Colombia, Argentinië en Zuid-Afrika het meest vertegenwoordigd zijn.

Landen die dit jaar voor het eerst zullen deelnemen aan de beurs zijn: Angola, Arabische Emiraten, Finland, India, Iran, Mali, Rusland en Servië. De internationale deelname vertegenwoordigd 24% van de totale deelname, waaruit kan worden opgemaakt dat Fruit Attraction een doorslaggevend handelsevent is voor de internationale productie, verkoop en distributie.