Geslaagde WUR Spain Alumni Receptie in Madrid i.h.k.v. 100 jarig bestaan WUR

In het kader van de viering van het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research (WUR) dit jaar organiseerde vorige week WUR i.s.m. het landbouwteam in Madrid een receptie voor de WUR alumni uit Spanje.

De groep alumni werd welkom geheten door Ambassadeur Matthijs van Bonzel waarna Denise Spiekerman, Alumni Relations Officer University Fund Wageningen, een presentatie gaf over ‘100 jaar WUR’.

Tevens gaven drie alumni een persoonlijke pitch met onvergetelijke herinneringen uit hun Wageningen tijd. Daarna was er tijd voor de alumni om bij te praten onder het genot van typisch Nederlandse versnaperingen.

Interessante informatie m.b.t. de Spaanse WUR alumni:

  • Van de 243 Wageningen alumni die in Spanje werken of verblijven hebben: 184 alumni de Spaanse, 47 de Nederlandse en 11 een andere nationaliteit.
  • 377 Wageningen alumni hebben een Spaanse nationaliteit, waarvan er 184 in Spanje wonen en 87 in Nederland.
  • De populairste studies onder de Spaanse alumni zijn: ‘Environmental Sciences (29 alumni) en ‘Biotechnology‘ (27 alumni)

University Fund Wageningen gaat nu samen met de alumni in Spanje kijken of er voldoende animo is voor het opzetten van een alumni netwerk Spanje/Madrid.