Spanje: Nederlandse bedrijven tonen interesse in 40e editie van landbouwbeurs FIMA 2018 20 t/m 24 febr. Zaragoza

Deze week nemen 24 Nederlandse landbouwbedrijven deel aan de 40e editie van de FIMA vakbeurs (Internationale vakbeurs voor landbouwmachines 22-24 febr.) te Zaragoza.

Het grootste gedeelte van deze Nederlandse bedrijven, zoals bijvoorbeeld 'Beekenkamp', 'Flingk Machinebouw' en 'Agrifac Machinery', wordt vertegenwoordigd op de beurs door zijn of haar Spaanse distributeur. Een aantal Nederlandse bedrijven staat op de beurs met een eigen stand, zoals het bedrijf Ferucom / Hessels Zeefbanden, Schuitemaker Machines B.V., E.A. Broekema B.V. en Transfer Consultancy. Deze bedrijven zijn al meerdere jaren actief in Spanje en zien de toegevoegde waarde van deelname aan deze vakbeurs die iedere twee jaar plaatsvindt in Zaragoza en jaarlijks blijft groeien.

De FIMA vakbeurs wordt gezien als de grootste landbouwbeurs van Zuid Europa en blijft jaarlijks groeien met de laatste technologie en innovatieve oplossingen binnen de sector van landbouwmachines. Tijdens deze editie heeft ook het "VI Nationale Forum over plattelandsontwikkeling" plaatgevonden, dat wordt ondersteund door het Spaanse Ministerie van Landbouw. Daarnaast vond er de innovatie en irrigatie branchebijeenkomst "Agua España" plaats met als titel: "Hoe vinden we innovatieve oplossingen voor de nieuwe vraag".

De 40e editie van deze toonaangevende vakbeurs is de ontmoetingsplek bij uitstek geworden van professionals en bedrijven die hun landbouwproducten en -apparatuur tentoon willen stellen. De beurs telt meer dan 1.500 standhouders, een oppervlakte van 160.000 m2, en een bezoekersaantal van boven de 227.000 professionals.