Meer franchises door voorkeur voor ecologische, bio en low cost producten

De voorkeur voor ecologische, bio en low cost producten is dusdanig groot in Spanje dat het aantal franchises van dit type is verdrievoudigd in minder dan één jaar. Spanje produceert namelijk momenteel al 85% van de ecologische landbouwproducten die in heel Europa verkocht worden. Deze bio-business boom genereert momenteel meer dan €1,4 mld. per jaar in Spanje. Tevens is het aantal winkels dat dit soort producten verkoopt gegroeid van 750 naar meer dan 2.000 winkels.

Volgens het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedsel en Milieu is er sprake van een toename van 24,5% in de consumptie van deze producten. Bijna één op de drie Spanjaarden heeft in de laatste twaalf maanden biologische voedingsmiddelen gekocht, volgens een studie van het Ministerie.

Honderden Spaanse burgers hebben dankzij deze business van biologische en low cost producten onlangs werk gevonden. Deze business omvat niet alleen verse, gekoelde, bevroren, verpakte levensmiddelen en kant en klaar maaltijden, maar ook parfumerie en drogisterijproducten.