Startup in Singapore gebruikt AI om gezondere veganistische eieren te maken

Het in Singapore gevestigde Hoow Foods heeft een nieuwe plantaardige dochteronderneming onthuld genaamd Hegg Foods welk een nieuw veganistisch eierproduct heeft ontwikkeld. Via Hegg wil het bedrijf de consument duurzame en gezondere plantaardige voedingsproducten bieden. En tegelijkertijd werken aan het bereiken van het doel van het land om 30% van de voedingsbehoeften van Singapore lokaal te produceren. Foodtech startup Hoow Foods is opgericht door vier afgestudeerden van de National University of Singapore (NUS). Het bedrijf is gericht op het creëren van milieuvriendelijke en gezonde plantaardige voedingsproducten.

Het bereikt dit door gebruik te maken van zijn eigen Food & Ingredient Artificial Intelligence (AI) platform genaamd RE-GENESYS. Het platform maakt gebruik van ingrediënten-informatica die informatie bevat over voedselingrediënten en hun fysisch-chemische eigenschappen. Met behulp van deze database begrijpt de startup hoe voedingsmiddelen kunnen worden geoptimaliseerd met behulp van nieuwe voedselingrediënten als gezondere vervangingen die beweren dit met recordsnelheden te bereiken.

Hegg Foods heeft haar plantaardige merk HEGG onthuld en een nieuw product onder dit merk. Het gezonde plantaardige ei heeft een voedingsprofiel dat vergelijkbaar is met dat van een traditioneel ei en wordt gemengd in poedervorm, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is en de houdbaarheid verlengt. Deze eigenschappen helpen het product ook geschikt te maken voor opschaling.

Singaporezen consumeren dagelijks meer dan 5 miljoen eieren, terwijl wij hiervan slechts minder dan 20% lokaal produceren. Met onze lokaal geproduceerde eivervanger hopen we deze kwetsbaarheid te verminderen en streven we naar meer stabiliteit in de voedselvoorziening als onderdeel van deze 30-bij-30-doelstelling

Hoow Foods heeft Callery's geholpen gezondere ijsjes te ontwikkelen en heeft bevroren desserts geherformuleerd tot fruitsorbets zonder toegevoegde suikers. Het zit ook achter suikervrije instant warme dranken en sauzen met een laag suikergehalte, en creëerde meer dan 20 prototypes, waaronder veganistische premixen voor gebakken goederen.

AI-aangedreven plantaardig ei

Bovendien is het ei dierproefvrij, heeft het een lagere ecologische voetafdruk, gebruikt het minder landbronnen dan traditionele eieren, is het vrij van groeihormonen, antibiotica en cholesterol en bevat het drastisch minder vet in vergelijking met zijn dierlijke tegenhanger.