Japans grootste eierproducent bouwt 100 miljoen dollar farm in Singapore

Een Japanse topproducent van eieren zal de vierde eierboerderij in Singapore opzetten, een stap die uiteindelijk de totale binnenlandse productie zal stimuleren om aan de helft van de vraag naar eieren van het land te voldoen. Vanaf 2026, wanneer het volledig operationeel is, zal de boerderij van ISE Food Holdings (IFH) jaarlijks 360 miljoen eieren en vijf miljoen eendagskuikens kunnen produceren.

De drie reeds bestaande eierkwekerijen van Singapore produceren momenteel genoeg om aan ongeveer 28 procent van de vraag te voldoen. De rest wordt in 2020 geïmporteerd uit meer dan 12 landen. Op grond van een MoU ondertekend met de Singapore Food Agency (SFA) op vrijdag (10 september), zal IFH 100 miljoen dollar investeren in lokale faciliteiten, gebruikmakend van ultramoderne technologie en ecologisch duurzame praktijken op gebieden variërend van monitoring op afstand van diergezondheid, geavanceerde klimaatbeheersing, tot geur- en afvalbeheer. Verwacht wordt dat dit banen zal creëren en nicheprocessen zal introduceren die op de lange termijn gunstig zijn voor de ontluikende landbouwindustrie in Singapore.

IFH zal in Singapore een eendagskuikenbroederij, een ouderdierenhouderij en een leghennenhouderij ontwikkelen. Hierdoor zal de IFH-boerderij de eerste in Singapore zijn met het volledige ecosysteem van eierproductie, van de eerste invoer van eendagskuikens die uiteindelijk de ouders zullen worden van andere eendagskuikens die eieren leggen voor consumptie. IFH zal ook haar eigen voeders en vaccins inbrengen. De huidige eierboerderijen van Singapore importeren alleen de eendagskuikens die eieren leggen voor consumptie.

SFA zal vier landbouwpercelen van in totaal ongeveer 13 ha op 30-jarige huurovereenkomsten aan IFH gunnen tegen marktwaarde. De boerderijen bevinden zich in Tuas, Sungei Tengah en Lim Chu Kang.

De bouw van de faciliteiten start naar verwachting vanaf 2022 en de boerderijen zullen van 2024 tot 2026 gefaseerd in gebruik worden genomen.

Chicken
Beeld: ©Adobe Stock