US Foodtech bedrijf Eat Just bouwt grootste productiefaciliteit voor plantaardige eiwitten in Singapore

Het in San Francisco gevestigde voedselproductiebedrijf Eat Just gaat een plantaardige productiefaciliteit voor ei-proteïnen bouwen in Singapore. at Just staat bekend om zijn plantaardige ei gemaakt van sperziebonen, genaamd Just Egg, wat in november 2018 in Singapore werd gelanceerd.

De productiefaciliteit is de eerste plantaardige eiwitfabriek in Azië en is een samenwerking met een consortium onder leiding van investeringsmanagementbedrijf Proterra Asia. Het wordt Eat Just's eerste fabriek voor plantaardige eiwitten in Azië en de grootste productiefaciliteit voor plantaardige eiwitten in Singapore. Proterra zal tot US $ 100 miljoen (S $ 136 miljoen) investeren en Eat Just zal tot US $ 20 miljoen (S $ 27 miljoen) investeren om deze faciliteit te bouwen en te exploiteren, aldus het persbericht. De fabriek zal naar verwachting duizenden metrische tonnen eiwit genereren. Het bedrijf gaat meer van dergelijke faciliteiten in Azië bouwen naarmate de vraag naar plantaardig eiwit toeneemt. Het project in Singapore wordt ondersteund door de Economic Development Board (EDB).

Deze samenwerking tussen Eat Just en Proterra is een belangrijke aanvulling op het agrofood-ecosysteem van Singapore om aan de vraag van de regio te voldoen en meer kansen voor Singapore te creëren.

In vergelijking met eieren van de kippenboerderijen, verbruikt de productie van plantaardige eieren veel minder water en land en produceert het minder CO2-uitstoot.

Protein
Beeld: ©Adobe Stock