DBS bank Singapore zet in op stadslandbouw en lanceert eigen community farm

SINGAPORE - DBS is van plan een van haar gebouwen om te bouwen tot een gemeenschapsboerderij en haar werknemers de kans te geven om stadslandbouw te proberen, aldus de bank. Het is de eerste gemeenschapsboerderij in Singapore dat op het terrein van een bank zal huisvesten. Het DBS Food Forest, zoals de boerderij genoemd word, zal meer dan 50 soorten eetbare planten en kruiden bevatten die Singaporezen dagelijks consumeren. De gemeenschapsboerderij van 46 m2, buiten het DBS Asia Hub-gebouw in Changi Business Hub, wordt eind 2020 opgeleverd.

Werknemers kunnen tijdens de lunch genieten van groenten zoals zoete aardappelblaadjes en kruiden zoals citroengras. Maaltijden met vers geplukte producten worden geserveerd in de eigen cafetaria van de hub. Om het DBS Food Forest te lanceren, werkte DBS samen met Edible Garden City, dat de afgelopen zeven jaar 240 voedseltuinen heeft ontwikkeld. Ook de sociale onderneming - gespecialiseerd in stadslandbouw - wordt ondersteund door Stichting DBS.

De gemeenschappelijke tuin biedt werknemers niet alleen de mogelijkheid om van boer tot bord te dineren, maar heeft ook milieuvriendelijke functies. Afval van de eigen cafetaria wordt gebruikt als meststof voor het Food Forest. Om water te besparen, wordt een afvalefficiënt druppelirrigatiesysteem geïnstalleerd.