Consolidatie van vissershavens in Singapore tijdens herziening van de handel in verse levensmiddelen

SINGAPORE- Consumenten in Singapore kunnen over een aantal jaren op een enkele locatie groothandelszeevruchten kopen, te midden van een consolidatie van de visserijhavens van het land.

Dit werd 5 juni aangekondigd door de Singapore Food Agency (SFA), die ook een studie begint over de groothandelssector voor verse levensmiddelen in Singapore. De studie start in het derde kwartaal van dit jaar en heeft betrekking op zowel de vis- als de groente- en fruitindustrie.

Het zal het SFA helpen de distributie, groothandel en detailhandel van vers voedsel in Singapore beter te begrijpen, evenals de technologie en infrastructuur die nodig zijn om de sector te ondersteunen.

De studie zal onder meer onderzoeken hoe technologie zoals automatisering, upstream-verwerking, online platforms, sensoren, data-analyse, geïntegreerde logistiek en evoluerende consumenten- en bedrijfsvoorkeuren toekomstige bedrijfsmodellen kunnen beïnvloeden, aldus SFA in een persbericht. De studie zal naar verwachting in 2022 worden afgerond en de bevindingen zullen in aanmerking worden genomen bij de beoordeling van de vers groothandel industrie.

CONSOLIDATIE VAN VISSERIJPOORTEN

SFA zei vrijdag ook dat Jurong Fishery Port en Senoko Fishery Port tegen 2023 zullen worden geconsolideerd.

"Deze consolidatie van de visserijhavens zal de groothandel in zeevruchten in Singapore centraliseren en kopers in staat stellen gemakkelijk zeevruchten op één locatie te kopen", aldus SFA.

"De verhuizing biedt handelaren ook kansen om hun klantenbestand uit te breiden en de levendigheid van de handel in Jurong Fishery Port te vergroten", aldus SFA.

RENOVATIE VAN DE JURONG-VISSERIJPOORT

Kooplieden in Senoko Fishery Port krijgen een marktkavel aangeboden in de Jurong Fishery Port, welke zal worden gerenoveerd met extra kavels.

De renovatie van de Jurong Fishery Port zal in de eerste helft van 2022 beginnen, met onder meer het opnieuw opduiken van marktkavels en gangen, schilderwerken, herbedrading en herbedekking. De werken zullen medio 2023 worden afgerond.

"De verjongde visserijhaven zal een efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk maken", aldus SFA.

"Huurders kunnen zich verheugen op nieuwe installaties en verbeteringen, zoals elektrische stroom voor individuele marktkavels, betere afwaterings- en verlichtingssystemen en levering van wifi op de markt", voegde het eraan toe.

De renovaties worden overdag uitgevoerd, zodat de huurders 's nachts hun normale werkzaamheden kunnen voortzetten. Huurders zullen ook tijdelijk moeten verhuizen naar kavels die naast het huidige marktgebouw worden gebouwd.

Beeld: ©WUR