Singaporese Visteler Barramundi Asia neemt deep-tech startup Allegro Aqua over

Barramundi Asia, Singapore’s eerste en grootste barramundi kwekerij, heeft op 22 januari de startup Allegro Aqua overgenomen, en daarmee het nieuwe ras barramundi dat zij hebben ontwikkeld.

Onderzoekscentrum

Allegro Aqua is opgezet in 2018 door onderzoekers van het onderzoekscentrum Temasek Life Sciences Laboratory (TLL), met als doel om hun nieuwe barramundi ras, de St. John’s Sea Bass, te commercialiseren. TLL deed al 15 jaar onderzoek naar de teelt en genetica van de barramundi. De St. John’s Sea Bass, vernoemd naar het eiland waar het onderzoekscentrum staat, is volgroeid in 30% minder tijd, is minder vatbaar voor ziektes en voedzamer dan het ras waar nu mee gekweekt wordt.

Nederlandse oprichters

Barramundi Asia is in 2008 in Singapore opgericht door de Nederlanders Hans den Bieman en Joep Kleine Staarman en is naast Australië momenteel aan het uitbreiden naar Brunei. Barramundi Asia’s huidige CEO, Andreas von Scholten, noemt de barramundi de ‘zalm van de tropen’, door de vergelijkbare kenmerken, en ziet dan ook nog veel ruimte voor groei. TLL blijft voorlopig een “significant shareholder” en is momenteel bezig met het ontwikkelen van gevaccineerde barramundi fingerlings.