Nieuw onderzoeksinstituut centraal aanspreekpunt voor Singaporese industrie

Singapore - Afgelopen week heeft A*Star een nieuw onderzoeksinstituut gelanceerd in Singapore, genaamd Singapore Institute of Food and Biotechnology Innovation (SIFBI).

Het doel van het nieuwe instituut is om verschillende onderzoeksgebieden omtrent voedsel bij elkaar te brengen met het idee dat het gemakkelijker wordt om gezamenlijk naar één doel te werken. Door het samenbrengen van verschillende bedrijven kan er een volledigere service geboden worden: van het ontdekken van nieuwe ingrediënten, het vormen van een geschikte textuur voor voedselproducten, tot het reguleren van voedselveiligheid. Ook zal het instituut, met een hoofdkantoor in Biopolis, dienen als een centraal aanspreekpunt voor samenwerkingen met de industrie.

Tijdens de lancering vorige week, gaf Senior Minister of State Koh Poh Koon aan dat SIFBI zal bijdragen aan het ontwikkelen van oplossingen voor de Aziatische markt, zoals de vraag naar gezonder en duurzamer voedsel.

De plannen voor SIFBA, wat eind 2020 geopend zal worden, maken deel uit van een bredere visie van Singapore om het land op de kaart te zetten als leider in de ontwikkeling van agri-food innovaties en technologieën.

Beeld: ©Adobe Stock