Singapore start project om van voedselafval elektriciteit te genereren

Het Nationaal wateragentschap PUB en het Nationaal Milieuagentschap (NEA) in Singapore zijn van plan hun tweejarige pilot op te schalen om uiteindelijk voedselafval te gebruiken om elektriciteit te produceren. Met de uitbreiding wordt naar verwachting maximaal 400 ton gebruikt waterslib en voedselafval kunnen verwerken - 10 keer meer dan wat nu wordt verwerkt.

Biogas

In december 2016 heeft de PUB een co-vergistingsinstallatie opgezet waarin gebruikt waterslib wordt gecombineerd met afgevoerde voedingsproducten om biogas te produceren. Het gecreëerde biogas, dat rijk is aan methaan en kan worden omgezet in elektriciteit. De faciliteit produceert voorlopig niet genoeg biogas voor een conversie naar elektriciteit, maar de PUB heeft ontdekt dat het met succes driemaal de opbrengst aan biogas kan produceren dan wanneer het gebruikt waterslib apart zou behandelen.

In de toekomst zullen we zelfvoorzienend zijn met energie voor gebruikte waterzuivering, en door meer biogas te produceren, zal het ons netto energieverbruik helpen verminderen, aldus de General Manager van de plant Dr Koh.

In totaal zijn er al 23 instanties zoals scholen, legerkampen en Food-courts die hun voedselafval bijdragen aan de co-vergistingsinstallatie.