Radioprogramma tuinbouw in Rusland

Aanstaande donderdag 16 september kun je vanaf 16:00 uur luisteren naar een nieuwe editie van het Engelstalige radioprogramma, deze keer getiteld ‘’Jungle Talks to Russia’’. In dit tweedelige programma kom je alles te weten over de ontwikkelingen in de tuinbouw in het grootste land van de wereld, Rusland! Ook landbouwraad Henk Stigter doet actief mee. Deel 2 is een week later te beluisteren op donderdag 23 september ook om 16:00 uur.

In Rusland vind je de modernste groentekassen en in de hoofdstad Moskou kun je de mooiste langstelige rozen kopen. Consumenten zijn bereid om te betalen voor kwaliteit en de overheid heeft zich tot doel gesteld dat het land in vele opzichten zelfvoorzienend moet worden en enorme subsidies verstrekt om dat ook te verwezenlijken. Wat is de huidige stand van zaken in de tuinbouw in Rusland en hoe ziet de toekomst eruit?

Gastsprekers

Presentator Ed Smit gaat daarover eerst in gesprek met landbouwraad Henk Stigter vanuit de Nederlandse ambassade in Moskou. Henk zal een algemeen beeld geven van de recente ontwikkelingen. Konstatin Roslyakov (president van RosAnalytics) zal zijn kennis en werkervaring delen met het publiek en zal met name inzoomen op wat er momenteel gebeurt in het verre oosten van Rusland. Wim Steeghs (directeur Oost Europa van Signify) geeft zijn kijk op high tech tuinbouw en focust vooral op energie en belichting. Tot slot duikt John Elstgeest (directeur van Flower Circus) in de Russische zakencultuur en deelt vanuit eigen ervaring wat de absolute do’s & don’ts zijn in dit enorme land.  

Programma

Tijdens de eerste episode van ‘Jungle Talks to Russia’ op 16 september worden de gasten uitgebreid voorgesteld. Een week later, op 23 september, zal Ed Smit met zijn gasten verder ingaan op relevante thema’s. Wat is innovatie in een Russische context en hoe worden thema’s als duurzaamheid en energievoorziening opgepakt? Het land kent zeker nog vele uitdagingen op weg naar een stabiele en ontwikkelde markt voor producten van eigen bodem. Hoe worden deze aangepakt nu overheidssubsidies afnemen? Kortom, hoe ziet de tuinbouw in Rusland er over 5 jaar uit?

Wanneer je meer wilt weten over Rusland, dan is dit de perfecte mogelijkheid om in 2 uur tijd een goed beeld te krijgen van de huidige situatie in de tuinbouw en de verwachtingen voor de komende jaren. Inschakelen doe je door te klikken op  www.paprikatastyradio.nl op donderdag 16 september om 16.00 uur.  

‘Jungle Talks to Russia’ wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio met ondersteuning door RVO.

Terugluisteren

Programma gemist? Na de radiouitzendingen zijn alle programma's als podcast terug te beluisteren en te downloaden via Open Spotify (zonder inlog) via: https://bit.ly/JungleTalksPodcast

Jungle talks