Nieuwe officiële Mexicaanse kwaliteitsstandaarden voor melkpoeder, kaas en yoghurt

Vanaf 1 februari 2020 gelden er nieuwe officiële Mexicaanse kwaliteitsstandaarden (Norma Oficial Mexicana) voor leveranciers van de zuivelproducten melkpoeder en kaas. De nieuwe NOM voor yoghurt was reeds eerder van kracht. Het gaat respectievelijk om NOM 222, NOM 223, en NOM 181.

Volledige tekst

De volledige Spaanstalige teksten van deze nieuwe NOMs zijn te vinden met behulp van de volgende links:

  • Melkpoeder of gedehydrateerde melk - NORMA Oficial Mexicana NOM-222-SCFI/SAGARPA-2018, Leche en polvo o leche deshidratada-Materia prima-Especificaciones, información comercial y métodos de prueba.
    https://sidof.segob.gob.mx/notas/5549318
     
  • Kaas - NORMA Oficial Mexicana NOM-223-SCFI/SAGARPA-2018, Queso-Denominación, especificaciones, información comercial y métodos de prueba.
    https://sidof.segob.gob.mx/notas/5549319
     
  • Yoghurt - NORMA Oficial Mexicana NOM-181-SCFI/SAGARPA-2018, Yogurt-Denominación, especificaciones fisicoquímicas y microbiológicas, información comercial y métodos de prueba (cancela a la NOM-181-SCFI-2010).
    https://sidof.segob.gob.mx/notas/5549317

Binnenkort volgt meer gedetailleerde informatie over de mogelijke gevolgen van deze nieuwe NOMs voor Nederlandse exporteurs.